Skip to main content

Aan: Directie van het Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland Medisch Centrum: stap over op écht groene stroom!

Zuyderland Medisch Centrum: stap over op écht groene stroom!

Uit onderzoek van Greenpeace blijkt dat de stroominkoop van het Zuyderland Ziekenhuis neerkomt op zogenaamde 'sjoemelstroom'. Wij verzoeken u daarom om bij het volgende contract over te stappen op écht groene stroom. Koop in bij een bedrijf dat op kop loopt binnen de stroommarkt en zorg dat u er écht duurzame Garanties van Oorsprong bij afneemt.

Waarom is het belangrijk?

Als bezoekers en betrokken burgers gaat een duurzame bedrijfsvoering van het Zuyderland Medisch Centrum ons aan het hart. Wij vragen u om een overstap, omdat fossiele stroom bijzonder slecht is voor het klimaat. Nederland heeft met de ondertekening van het klimaatakkoord in Parijs beloofd om alles op alles te zetten om klimaatverandering te beperken. Daarom is het van het grootste belang dat toonaangevende instellingen als de uwe hun steentje bijdragen en zo het goede voorbeeld geven. Samen maken we met heel Nederland de overstap op groene stroom, voor een veilig klimaat, gezonde lucht en een toekomstgerichte economie.

Lees hier het onderzoek naar Nederlandse instellingen: http://bit.ly/InstellingKolenstroom
Vind hier de echte koplopers in de stroommarkt: https://bit.ly/Stroomranking2017
Leer meer over sjoemelstroom: https://bit.ly/SjoemelStroom.

En teken en deel deze petitie!


Redenen om te tekenen

  • Primum non nocere (First, do no harm): Gezondheidszorg zou niet moeten leiden tot ongezonde lucht en een ongezond klimaat...

Updates

2017-12-07 10:11:39 +0100

25 handtekeningen verzameld

2017-12-02 11:00:50 +0100

10 handtekeningen verzameld