Skip to main content

Aan: Corien Wortmann en mede bestuurders van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP)

ABP, stem namens jullie leden vóór een duurzaam Shell

Deze campagne is beëindigd

ABP, stem namens jullie leden vóór een duurzaam Shell

Werkt u voor de overheid of in het onderwijs en spaart u voor uw pensioen bij het ABP? Dan heeft u invloed op het ABP! Roep het ABP daarom op om vóór de klimaatresolutie van Follow This te stemmen, zodat Shell zich houdt aan het klimaatakkoord van Parijs!

Wij, leden van het ABP, willen dat de klimaatdoelen van Parijs worden behaald. Om dat te bereiken willen we dat Shell bijdraagt aan een broeikasgas-emissieloze energievoorziening. Daarom roepen wij het ABP-bestuur op om zijn invloed als grootaandeelhouder van Shell te gebruiken en vóór de klimaatresolutie van aandeelhoudersvereniging Follow This te stemmen. Hierdoor krijgt Shell een duidelijk signaal om werk te maken van het klimaatakkoord. Wij voegen ons als leden van het ABP daarom bij de oproep van 67 hoogleraren richting het ABP om de klimaatresolutie te steunen: “ABP, roep Shell op beter werk te maken van klimaat.”

Waarom is het belangrijk?

Shell moet een heldere doelstelling krijgen van zijn aandeelhouders en die aandeelhouders zijn wij, de leden van grootaandeelhouder ABP!

67 hoogleraren roepen het ABP op om het verzet tegen scherpere klimaatdoelen van Shell op te geven: “Via de pensioenpremies die wij als ambtenaren aan het ABP betalen hebben wij ook zelf een aandeel in Shell. Wij willen dat gebruiken om Shell duurzaam te laten worden zoals beschreven in de nieuwe resolutie van Follow This.”

Op de onderstaande website leest u de gehele brief van de hoogleraren. Wanneer u deze petitie ondertekent, ondersteunt u hun oproep.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/26/abp-roep-shell-op-beter-werk-te-maken-van-klimaat-a1597111

Op 22 mei zullen de aandeelhouders van Shell over de resolutie stemmen. Door de resolutie wordt het klimaatakkoord van Parijs een doelstelling van Shell. Bovendien neemt Shell op deze manier het voortouw binnen de olie- en gasindustrie richting een broeikasgas-emissieloze energievoorziening en zal Shell het goede voorbeeld geven aan de rest van de wereld. Vier van de tien grootste Nederlandse beleggers stemden in het verleden voor de resolutie, maar de afgelopen jaren stemde het ABP helaas tegen: daar moet verandering in komen. Laat jouw stem gelden, teken de petitie en roep het ABP op vóór het klimaat te kiezen!

Meer informatie?
- Hier vindt u de website van aandeelhoudersvereniging Follow This: https://follow-this.org/
- Hier vindt u de resolutie van Follow This: https://follow-this.org/resolution/2018/

(Deze petitie is gecreëerd door een individueel ABP-lid en de petitie heeft geen directe relatie met Greenpeace)

Categorie


Redenen om te tekenen

  • Pensioen ontvangers tellen ook mee !
  • alle beetjes helpen!
  • Op de dag dat Milieudefensie Shell aanklaagt voor het willens en wetens bijdragen aan onnatuurlijke klimaatverandering en het in gevaar brengen van de toekomst van deze planeet.

Updates

2018-04-05 11:40:03 +0200

100 handtekeningen verzameld

2018-04-03 09:33:04 +0200

50 handtekeningen verzameld

2018-04-01 21:12:44 +0200

25 handtekeningen verzameld

2018-03-31 21:11:43 +0200

10 handtekeningen verzameld