Skip to main content

Aan: College van burgemeester en wethouders van Den Haag

Den Haag, kies voor groene stroom

Den Haag, kies voor groene stroom

Den Haag gebruikt schadelijke kolenstroom van Engie (GDF Suez) en wast deze grijze stroom groen (met Garanties van Oorsprong). Wij - inwoners van Den Haag en ondertekenaars van deze petitie - verzoeken de gemeente om te kiezen voor écht groene stroom. Dat betekent:

1. Bij de inkoop van elektriciteit te kiezen voor fossielvrije stroom
2. Goede Garanties van Oorsprong (bewijsstukken) erbij te kopen.

Waarom is het belangrijk?

Een gemeente die anno nu nog op kolenstroom draait? Dat kan echt niet meer.

Iedereen weet dat fossiele brandstoffen grote schade aanrichten. Wereldwijd lijden miljoenen mensen onder de gevolgen van klimaatverandering. Ook Europa lijdt onder extreme weersomstandigheden, zoals heftige regenval en hittegolven. Daarom is het hoog tijd dat de gemeente haar inwoners het goede voorbeeld geeft in de strijd tegen klimaatverandering en zo snel mogelijk overstapt op schone energie.

Den Haag is aandeelhouder van een energieleverancier die goed scoort op duurzaamheid. Bovendien wil de gemeente klimaatneutraal zijn. Daarom is het krom dat de gemeente kiest voor de goedkoopste stroom van Engie, en niet voor de groenste stroom. Bijvoorbeeld van Eneco of Greenchoice.

Als hometown van het Vredespaleis en het Internationaal Strafhof heeft Den Haag nog een éxtra reden om voorop te lopen met duurzame stroom. Klimaatverandering veroorzaakt in steeds meer landen droogte en voedselschaarste. Dat vergroot de kans op onrechtvaardigheid, oorlog en klimaatvluchtelingen. Juist Den Haag, als Internationale Stad van Vrede en Recht, moet daarom kiezen voor fossielvrije energie.


Redenen om te tekenen

  • Den Haag wil graag een groene gemeente zijn, behalve in haar eigen gebouwen!!!
  • Begin bij ons zelf!
  • de hele wereld groen, laten we goed beginnen

Updates

2016-06-08 18:19:04 +0200

100 handtekeningen verzameld

2016-06-08 13:54:18 +0200

50 handtekeningen verzameld

2016-06-08 10:34:41 +0200

25 handtekeningen verzameld

2016-06-07 12:07:03 +0200

10 handtekeningen verzameld