Hoe werkt petitiestarter?

 

Tutorial

Klik op een onderwerp voor meer informatie

Ik wil een petitie starten

Klik op 'start een petitie'. Vul alle inhoudelijke informatie in over je petitie. Je kunt dit later nog aanpassen. Als je nieuw bent op deze site, maak je vervolgens een account aan op de website. Direct daarna staat je petitie al online!

Ik wil mijn petitie aanpassen

Log in bij Petitiestarter. Klik vervolgens op je naam, rechtsboven in beeld. Klik vervolgens op 'Mijn campagne'. Klik dan op je petitie. Tenslotte klik je rechtsonder in het menu op 'petitie bewerken'. Als je petitie al handtekeningen heeft en je voert ingrijpende wijzigingen door, dan moet een iemand van Team Petitiestarter goedkeuring geven.

Mijn petitie is niet zichtbaar in het overzicht

Zodra je je petitie hebt aangemaakt, staat deze online. Je kunt je petitie delen en promoten. De petitie is pas zichtbaar in het overzicht van de website nadat iemand van Team Petitiestarter ernaar heeft gekeken. Als je petitie al handtekeningen heeft en je voert ingrijpende wijzigingen door, dan moet een iemand van Team Petitiestarter goedkeuring geven voordat de petitie weer in het overzicht staat.

Ik wil meer handtekeningen voor mijn petitie

  1. Deel je petitie op alle sociale media waar je lid van bent. Deel de link ook in whatsappgroepen. Vraag of mensen je petitie willen delen.
  2. Maak een lijst van organisaties, websites en Facebookgroepen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je petitie. Benader deze. Mail, stuur berichtjes, bel en ga langs.
  3. Zoek mensen om je heen die je willen helpen de petitie te promoten. Vertel iedereen in je omgeving over je petitie: vrienden, familie, buren, studiegenoten... Vergroot je netwerk. Bezoek workshops, lezingen of borrels waar mensen komen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je campagne. Maak een account aan op Greenwire.

Ik wil de ondertekenaars e-mailen

Log in bij Petitiestarter. Klik vervolgens op je naam, rechtsboven in beeld. Klik vervolgens op 'Mijn campagne'. Klik dan op je petitie. Rechtsboven zie je de optie 'E-MAIL de ondertekenaars'. Alle ondertekenaars die daarvoor toestemming hebben gegeven, kun je nu mailen. Iemand van Team Petitiestarter moet je e-mail eerst goedkeuren voor hij wordt verzonden.

Ik wil contact opnemen met de starter van een petitie

Op een petitiepagina zie je linksboven staan: 'Campagne aangemaakt door...'. Klik vervolgens op de naam van de petitiestarter om contact op te nemen. Als de naam niet klikbaar is, heeft de starter geen toestemming gegeven om benaderd te worden. Je kunt ook een reply sturen op een e-mail die je hebt ontvangen over de petitie.

Ik wil mijn petitie overhandigen

Log in bij Petitiestarter. Klik vervolgens op je naam, rechtsboven in beeld. Klik vervolgens op 'Mijn campagne'. Klik dan op je petitie. Rechtsboven zie je de optie 'OVERHANDIG deze petitie'. Je kunt kiezen tussen overhandiging per e-mail en persoonlijke overhandiging. Voor beide vormen is een stappenplan beschikbaar.

Ik wil mijn petitie beëindigen

Log in bij Petitiestarter. Klik vervolgens op je naam, rechtsboven in beeld. Klik vervolgens op 'Mijn campagne'. Klik dan op je petitie. Rechtsonder in het menu zie je de optie 'petitie beëindigen'. Geef de reden op voor de beëindiging. De beëidiging moet goedgekeurd worden door iemand van Team Petitiestarter.

Ik wil een vraag stellen aan een persvoorlichter, campaigner of organiser

Stuur een e-mail naar petitiestarter.nl@greenpeace.org met je vraag.

Vragen? Stuur een mail aan petitiestarter.nl@greenpeace.org

 

 

Houd dit platform in leven. Doe een donatie.